Spiegel Erfrecht Consult

Advocaat Erfrecht  •  Juridisch advies  •  afwikkeling en bemiddeling nalatenschappen

Spiegel Erfrecht Consult

Erfenis leidt steeds vaker tot rechtszaak en familiebreuk - Spiegel Erfrecht Consult Erfenis leidt steeds vaker tot rechtszaak en familiebreuk - Spiegel Erfrecht Consult

Erfenis leidt steeds vaker tot rechtszaak en familiebreuk

4 december 2017

Als familieleden het contact met elkaar verbreken, is dat in de helft van de gevallen vanwege ruzie over geld, vaak een erfenis. Het aantal conflicten over nalatenschappen blijft toenemen. Hoogleraar familievermogensrecht Wilbert Kolkman deed in 2016 onderzoek naar de ontwikkeling van het aantal rechtszaken die over erfrecht gingen en stelde een sterke toename vast tussen 2010 en 2015.
Dat het aantal conflicten over erfenissen stijgt komt vooral door het feit dat er steeds grotere erfenissen zijn. Er is steeds meer te verdelen. Dit zorgt ervoor dat mensen de redelijkheid uit het oog verliezen. Daarnaast zijn er ook steeds meer mensen die gaan scheiden en opnieuw een relatie krijgen. Met dit soort samengestelde gezinnen wordt het er ook niet gemakkelijker op, helemaal aangezien de langstlevende partner meer rechten heeft gekregen.